Domaine Semeli
Sofia
Protected Geographical Indication of Peloponnese (P.G.I.)
Druif : Deze wijn is gemaakt van 2 druiven variëteiten 60% Assyrtiko en 40% Moschofilero. De gekozen wijngaard voor de Assyrtiko ligt op een hoogte van 500 meter op de hellingen van het bergachtige Neméa, de Moschofilero op en hoogte van 650 meter op de hellingen Zevgolatio gebergte in het Appellation gebied Mantinia met een Klei bodem. Er is een microklimaat met harde winters en koele zomeravonden, dankzij de hoge hoogte, gaan de druiven langzaam rijpen, waardoor ze perfect verzadigd worden, hun zuurgraad behouden en de kenmerkende smaken en aroma's van deze druivenrassen volledig ontwikkelen. Druiven worden met de hand geplukt, ze worden vervolgens gekoeld bij 7-8°C in koude opslagplaatsen, de druiven worden handmatig geselecteerd en geperst door een pneumatische pers en gevolgd door een klassieke witte wijn vinificatie en een gisting bij lage temperatuur van 13 - 15°C. 90% van de wijn gebeurt de rijping op de fijne droesem gedurende vier maanden in inox tanks en 10% in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 L
Oog : Heldere, intense stroblonde kleur met citroenaccenten
Neus : In de neus elegant, met complexe aroma's van witte bloemen, tropisch fruit dat doet denken aan ananas, maar ook perzik, abrikoos en aangename tonen van zoete specerijen.
Mond : In de mond elegant en genereus met een uitgebalanceerde complexiteit van smaken heerlijke en aangename lange afdronk
Bewaren: Kan een jaar 3 tot 4 liggen blijven maar op zijn jongst het best.
Serveer deze wijn op 10-12°C. Bij vis, zoals zalm, pittige zeevruchten, paella, vis gerechten met saffraan, asperge gerechten, zeevruchten spaghetti, citroenachtige gerechten, gegrild gevogelte met kerrie, groene salades, voorgerechten, aromatische Aziatische gerechten, sushi, kleine gebakken vis, plantaardige tempura en kazen