Wijndomein: Cair
Naam: Cair Brut
Origine: Protected Geographical Indication of Rhodos (P.G.I.)
Druif: Deze Méthode Traditionelle is gemaakt van 100% Athiri druif. De wijngaarden van deze wijn zijn gelegen op een hoogte tussen de 500-550m, in Harakaki en het unieke Kimissala op het Attaviros gebergte groeit een van de beste kwaliteits en de meest aromatische Athiri druiven van Rhodos, met een zeer lage rendement van 550 kg/1000)
Met een Productie van 250.000 flessen per jaar
Oog: Lichtgele kleur.
Neus: Een neus van abrikoos, limoen, citrus, appel en brioche aroma’s, fijne stroom van belletjes
Mond: fruit, alcohol en de zuur te graad is heel goed in evenwichtig met een heel fijne afdronk.
Bewaren: Kan tot 2 jaar liggen blijven.
Serveren: op 6-8°C bij parmezaanse kaas, zout en gebakken Griekse fingerfood, verse selderij met tarama dip of wel als begeleider van voor en hoofdgerechten.
Stijl: droge witte mousserende wijn
Kenmerken: Fris / Fruitig / Rond