Distillerie: Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis
Inhoud: 0,70 L
Naam: Ouzo Plomari
Origine: De Ouzo Plomari van Isidoros uit Lesbos met zijn kenmerkende smaak en bijzonder aroma bevat: zacht water uit de bronnen van de rivier Sedountas, anijs van het dorp Lisvori, venkel uit het noorden van het eiland Evia, asteroïde anijs, kaneel, nootmuskaat, uittreksels uit het unieke gom (Masticha) van Chios, verschillende andere kruiden van het eiland Lesbos en zout uit de Salterns in Kalloni, Lesbos. De verhoudingen van de ingrediënten is een geheim, net als het recept dat Isidoros ons heeft gelaten. Het distillatie-proces is een echt ritueel en in grote mate verantwoordelijk voor het creëren van de ideale smaak. Elke distillatie duurt negen uur, want het gezegde zegt: hoe langer het duurt, hoe beter de distillatie. De distillatie begint met het koken van de vloeistof. De resulterende stoom wordt verdreven en gekoeld. De gecondenseerde vloeistof wordt dan opgevangen in een grote container. Het eerste en laatste deel van de distillatie zijn verwijderd en alleen het belangrijkste deel, het hart het beste en het lekkerste, wordt gebotteld nadat het extract verdund is met het zachte water te vinden aan de bron van de rivier Sedountas, zodat de ouzo het gewenste alcoholpercentage bereikt.
Serveer: Als aperitief in een longdrink glas met ijs en water of puur als digestief.