Domein: Tsantali
Naam: CelerReserve Mavrodaphne
Origine: Protected Designation Of Origine Mavrodaphne Of Patras (PDO)
Druif: Deze wijn gemaakt van 70% Mavrodaphne en 30% zwarte Korinth druiven. De ligging van de klein wijngaarden bevinden zich rond de Golf van Korinthe, tot 200 m boven de zeespiegel het klimaat is er mild mediterraans. De oogst voor de Zwarte Corinthische druif is in begin september en eind september voor de Mavrodaphne. De twee druivenrassen worden apart gevinifieerd, tot ongeveer de helft van de suikers omgezet zijn in alcohol. De gisting wordt gestopt met de toevoeging van wijnalcohol aan het gefermenteerde most, waardoor de wijn tot 18% alcohol bekomt. De wijn veroudert voor vijf jaar in eikenvaten.
Oog: diep kastanje kleur
Neus: Een prachtige boeket gemarkeerd door complexe aroma’s van rozijnen, gedroogde vijgen met hinten van koffie en vanille.
Mond: In de mond, heerlijke smaken van gedroogde rozijnen, dadels, vijgen, geroosterde bonen en specerijen. Door het verouderen van vijf jaar, heeft deze wijn in haar boeket een grotere soepelheid bekomen en is hij zeker harmonieus. In de mond een volle body, goed gestructureerd, aanhoudende smaken, met een mooie verleidelijke finale.
Bewaren: Kan meer dan 10 jaar liggen blijven.
Serveer: Het wijnhuis suggereert om hem te serveren bij 16-17°C maar ik schenk hem bij 8-10°C veel lekkerder en frisser. De wijn is een prachtige aanvulling bij zoete of vete smaken, zoals donkere chocolade of blauwe kaas past ook uitstekende bij marsepein, chocolade gebak, pecan pie, als een drankje na het diner of een eigen selectie van nagerechten.
Deze Mavrodaphne Celar is een zeer onderscheidend elegante wijn voor na een grote diner
Stijl: zoete versterkte rode wijn
Kenmerken: Zoet / Vol & Krachtig / Kruidig